Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.12.2021 17:59 - Путински консерватизъм
Автор: nkf Категория: Политика   
Прочетен: 9432 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 24.12.2021 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

            Или как ченгетата и комунистите станаха първи християни и вярващи

 

 

         Има по-страшно оръжие от клеветата – истината / Шарл Морис Дьо Талейран, френски дипломат и държавник/

                                             1754-1833 г.

 

 

 

Политическа Видрица във форма на статийно писание

 

      

     Съвсем неотдавна, в началото на декември, бе свикано новото четиридесет и седмо народно събрание, в което намериха представителство цели седем политически партии.

Както беше редът и обичаят в такива случаи, най-видните депутати от разните партийни групи започнаха принципни изказвания и заявяване на позиции, политики и т.н., което, разбира се, винаги възбужда и грабва интереса на изкушените в политиката, колкото и условно да е това, не само в българската реалност.

За мен най-интересните изказвания дойдоха от представителите на ГЕРБ- СДС /да, някогашното СДС, символ на промяната и надеждата за една свободна България, сега е просто значка на ревера на банда некадърни клептомани и държавни изменници/, тъй като те най-видимо се постараха да се отделят и строго разграничат в някакъв идеологически чист аспект. Този опит за политически аблатив, именно от страна на ГЕРБ-СДС, разбира се, събуди не само интерес, но и смях, и нямаше как да не даде повод за една по-цялостна оценка; за размисъл най-сетне върху екзистенциалния въпрос „кой кой е“?

И така, Томабиковци, Руменхристовци и тути кванти, със страст, апломб и даже с известна назидателност – която може би трябваше да убеди самите тях най-вече, - заявиха тезата, която синтезирано звучи така: „Ние сме истинските десни и консерватори и надясно от нас не може да има нищо повече; ние сме автентична, консервативна десница“.

Удивителното е, че в заявленията и позициите на депутатите от ГЕРБ-СДС няма И ЕДНА вярна думичка.

Така например, ГЕРБ не е политическа партия и никога не е била, тя няма идеология и никога не е имала. ГЕРБ е компромисен инженерингов проект, чийто създатели са немските фондации „Конрад Аденауер“ и „Ханс Зайдел“ от една страна и руското КГБ/ФСБ, чрез оперативните си звена в местната българска политика и бизнес, плюс кръгове от бившата комунистическа държавна сигурност и МВР, плюс елементи от криминалния свят от друга страна. След създаването си, ГЕРБ инкорпорира в себе си държавната и общинска администрация, и бизнеса, който гравитираше около него; а този, който не гравитираше или му беше направено предложение, на което не може да откаже, или ако все пак отказваше – беше смачкан и разсипан. ГЕРБ бе официално маскирана не само като партия, но и беше закичена с етикет „Дясна“ и по дефиниция – „антикомунистическа“. Разбира се беше приета в ЕНП. ГЕРБ не беше партия, не е и сега партия, тя е геополитически компромис между Германия и Русия и в този смисъл, ГЕРБ и Бойко Борисов лично бяха нещо като гарант и изпълнител на геополитическите и икономически интереси на двете държави. В замяна на охраната на германо-руските геополитически, икономически и военни интереси в България, на ГЕРБ бе позволено своеволие, измерващо се в корупция, която обаче системно разрушаваше институционалните устои на държавата и обществото и буквално маргинализира България в области като сигурност и отбрана като по този начин страната ни бе натикана и в геополитическия ъгъл на Югоизточна Европа.

Така, ГЕРБ, начело с Бойко Борисов, в качеството му и на премиер, за цели дванадесет години не построи газовата връзка с Гърция, откъдето България би получила доста по-евтиния азерски газ. За сметка на това похарчи три милиарда от бюджета на България за строеж на руско-турско-сръбско-унгарски газопровод, като България остана комай единствената държава в Европа 100 % зависима от руски енергодоставки, и която плаща най-скъпия газ в ЕС. ГЕРБ-СДС отказваха доставки на безплатно модерно американско оръжие. Да, САЩ постоянно снабдяват с оръжие, за което не изискват плащане своите съюзници в цял свят. Такива дарения се правят на Япония, Колумбия, Южна Корея, Турция, Гърция, Холандия, Дания, Израел и т.н. Наистина, това оръжие не е от най-новите модификации, но е висококачествено, боеспособно, доказано и на въоръжение в самата американска армия /все пак оръжие на което има печат made in USA е абсолютна гаранция за доказано най-високо качество/. За сметка на това, плащахме стотици милиони на РСК МиГ за летящите им ковчези, които наистина отдавна трябваше да са в авиоморгите. Тези два примера са само най-значимите и най-характеризиращи истинската същност на ГЕРБ, както и на отказалия да напусне „Б“КП Борисов.

Всъщност ГЕРБ по генезис, структура и манталитет прилича донякъде, но под условие и доста бегло, на класическите мафии от италианския юг. Поради изброените вече няколко основни родилни и характерови черти на ГЕРБ, не беше възможно тази организация да не превърне различните форми на престъпна дейност в своя основна и единствена функция. Да, и тази престъпна дейност беше наметната с идеологическото наметало на: „антикомунизъм“, „дясно“, „консерватизъм“ и – разбира се – ХРИСТИЯНСКИ ЦЕННОСТИ.

Ами, да, какво по-естествено за групировка от мафиотски тип най-общо казано, да бъде отдадена на бога и силно вярваща, крепител на църквата. Та нима в Сицилия и Калабрия мафиите не са дебело обвързани с християнската църква? Хайде бе! Ами наркокартелите в Мексико и Колумбия, м? Та един Бойко няма да е бранител на християнските ценности. Апропо, не че самата църква не е своего рода отлично замислена мафия; държава в държавата, със собствени правила, собственост и идеология, че и подопечно стадо /уж хора, ама раби божий/.

Нужно е изрично да се каже и да се подчертае, че идеологическите етикети, окичени върху ГЕРБ-СДС, а именно „дясно“, „консервативно“, „антикомунизъм“ и др. са точно нищо повече от кухи реклами; безсъдържателни и лишени от реалност клишета.

Това е така по няколко прости, проверими и видими причини. Първо, германско-руските създатели на ГЕРБ знаят отлично, че в България на масово ниво леви идеологии не се приемат; знаят, че в мнозинството си Българите са за твърдото членство на България в ЕС и НАТО; знаят, че над седемдесет процента от износа на страната ни е за държави от ЕС и НАТО и два милиона Българи учат, работят, лекуват се и посещават почти изцяло страни от ЕС и НАТО, и от тези страни идват главните парични средства; следователно ГЕРБ бе замислена уж като проевропейска, проатлантическа, дясна и консервативна; за да бъде припозната от мнозинството Българи. Същевременно обаче, реално, ГЕРБ не пипна с пръст /а ги охраняваше/ нито един от все още стърчащите символи на комунистическата диктатура и на руско-съветската окупация на България. НИТО ЕДИН. Кадрите на ДС и комунистическата партия изживяха своя ренесанс както в бизнеса, така и в държавното и общинско управление. България бе превърната в разграден двор, в който най-вече шеташе руският интерес. Некадърността на политикът Бойко Борисов стигна дотам, че беше превърнат в кученце на къса каишка и на Ердоганова Турция, чийто интереси, по съвместителство, той също стриктно изпълняваше. А и как иначе, - един криминален престъпник, когото държат отвсякъде с компромати…

 

И тук да насочим поглед и към другите „консерватори“, „антикомунисти“, „християнски ценители“, „евроскептици“, „русофили“ и т.н. в Европа. Разбира се няма как да не започна с унгарският циганин Виктор Орбан. Няма да изброявам неговите корупционни схеми /слушал съм в частност и от унгарци за какво иде реч/, но само ще посоча два аспекта на Орбановата същност. Първо, Орбан е онзи политик в Европа, който е най-близо до офицера от съветската КГБ Путин. Апропо, КГБ е щитът и мечът на комунистическата партия на СССР. А Путин плаче с крокодилски сълзи за СССР. Орбан ще пусне руската енергийна мафия, осигурявайки й ядрена крепост в проекта АЕЦ – Пакш 2, в сърцето на Европа. Най-после, Орбан подкрепя коминтерновския проект „Македонизъм, подкрепяйки титовите сърбокомунисти, които са на власт срещу България. Нека не забравяме, че медиите в Македония са унгарска собственост и те са рупорите на антибългарската пропаганда. Обобщено, „Консерваторът“, „десен“, „антикомунист“ Орбан е дебело свързан с комунистическото КГБ и поддържа Сталиновата, коминтерновска лъжа „македонизъм“. Пак повтарям – не коментирам тежката корупция, която насади този циганин в иначе доста приличната до неговото инсталиране на власт Унгария.

Тежко свързани с КГБ и също затънали до уши в корупция и престъпления са всички до един „десни“, „атикомунисти“, „евроскептици“ и „консерватори“ в Европа: Салвини, Курц, Меркел, Марин Льо Пен, президентите и министър-председателите на Чехия и Словакия /превърнати в бастиони и централни свърталища на руската мафия и КГБ/.

 

Накратко казано: Няма по-голям подарък за всичките форми на модерната левица и прогресивни политически течения от „десни“ и „консерватори“ като Бойко Борисов, Орбан, Путин, Салвини Льо Пен. Нищожества, затънали в кражби, корупция, слугинаж, страх, престъпления, държавна измяна, посредственост и некадърност. Наистина, гениално е да сложиш на власт банални бандити и комунистически ченгета, за които знаеш, че са негодни за друго освен за престъпления, и после да ги посочиш с пръст и да кажеш „Е, това са ви ценностите и консерватизма и дясното и патриотизма“! И ще бъдат прави, което е най-жалкото.

 

Правя прогноза /обикновено моите прогнози се сбъдват, колкото и нескромно да звучи/.

Борисов и групата му ГЕРБ бяха свалени от власт и повече никога няма да пипнат власт. Само че това беше нещо като главна репетиция – същото ще стане с Орбан, Ердоган и вся останалая путино-кагебистка сволач, сложила си етикет „десен“, антикомунист.

 

Апропо, достатъчно е да се види как кървавочервени комунисти и заклети московци като некадърния псевдогеополитик Вацев или Дебилът рецитатор на Фурсоф Иво Христов и други верни на Москва редят похвални слова за „десния“ Бойко“, „консерваторът“ Орбан, евразиецът Ердоган, новата „Орлеанска дева“ КГБ-агентката Льо Пен /от която се дистанцира собственият ѝ баща/.

А кой е фен номер едно на Орбан в България? Да- агентът на ДС с псевдоним „николай“, нарицаем още и Георги Марков, той и водещ офицер на Бойко Методиев Борисов.

 

И за финал, ето какво са сътворили за сетен път от Москва по Македонския Въпрос. Да, най-големият крепител и пропагандатор на македонизма е именно Москва. Четете и се наслаждавайте на руска българофобия.

 

  https://www.ploshtadslaveikov.com/balgariya-iztrita-ot-kartata-na-pismenostta/




Гласувай:
10



1. fun1001 - ..мартин, отново си перфектен, в изказа си...
24.12.2021 18:10
чак ,до..кокал )
ще те чета и утре пак, приятел..
Благодаря ти, за анонса..

Весели празници, ти пожелавам,
многоо здраве, к ъсмет, и щастие,и в твоя Дом!

/ Юлия
цитирай
2. nkf - чак, до. . кокал ) ще те чета и утре ...
24.12.2021 18:19
fun1001 написа:
чак ,до..кокал )
ще те чета и утре пак, приятел..
Благодаря ти, за анонса..

Весели празници, ти пожелавам,
многоо здраве, к ъсмет, и щастие,и в твоя Дом!

/ Юлия

Благодаря за отзива, Юлия. На свой ред и аз ти пожелавам весели празници.
цитирай
3. notfun - мисля, малко хора, могат, да разберат..тънката ти..разработка) и не се шегувам..Поздрав, Аз)
25.12.2021 16:45


Същевременно обаче, реално, ГЕРБ не пипна с пръст /а ги охраняваше/ нито един от все още стърчащите символи на комунистическата диктатура и на руско-съветската окупация на България. НИТО ЕДИН. Кадрите на ДС и комунистическата партия изживяха своя ренесанс както в бизнеса, така и в държавното и общинско управление. България бе превърната в разграден двор, в който най-вече шеташе руският интерес. Некадърността на политикът Бойко Борисов стигна дотам, че беше превърнат в кученце на къса каишка и на Ердоганова Турция, чийто интереси, по съвместителство, той също стриктно изпълняваше. А и как иначе, - един криминален престъпник, когото държат отвсякъде с компромати…
цитирай
4. nkf - Същевременно обаче, реално, ...
25.12.2021 22:45
notfun написа:


Същевременно обаче, реално, ГЕРБ не пипна с пръст /а ги охраняваше/ нито един от все още стърчащите символи на комунистическата диктатура и на руско-съветската окупация на България. НИТО ЕДИН. Кадрите на ДС и комунистическата партия изживяха своя ренесанс както в бизнеса, така и в държавното и общинско управление. България бе превърната в разграден двор, в който най-вече шеташе руският интерес. Некадърността на политикът Бойко Борисов стигна дотам, че беше превърнат в кученце на къса каишка и на Ердоганова Турция, чийто интереси, по съвместителство, той също стриктно изпълняваше. А и как иначе, - един криминален престъпник, когото държат отвсякъде с компромати…

Аз никога не пиша за много хора, Юлия. Моят блог, освен това, го четат едва няколко човека; но и аз не търся популярност. Винаги съм на принципа, че качеството е количествено неизмеримо с количеството. :) Все пак, малцинството е малко или много гаранция за качествени читатели. Весела Коледа и всичко най-добро.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nkf
Категория: Политика
Прочетен: 2547338
Постинги: 394
Коментари: 3811
Гласове: 20238
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930