Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
04.09.2014 22:11 - Гласове на разума
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една тема, която би трябвало да вълнува всеки нормален европеец, независимо в коя част на Европа живее. Преди близо година, Принц Анри VII публикува подобен анализ за положението във Франция -  www.la-couronne.org/blog/13/ : Henry VII: "Rethinking Europe and France in Europe?"
Жалко, че в цензурираните ни медии подобни гласове на разума няма как да се чуят...

                     КРАЯТ НА ЗАПАДА СЕ ВИЖДА НАЙ-ЛЕСНО ОТ РУСИЯ


image

 проф., д. ф. н. Сергей Лебедев

 Преди няколко дни Норвежкото бюро за статистика съобщи, че най-разпространеното име сред мъжете в Осло е Мохамед.
Същото име е най-разпространено сред новородените от мъжки пол в Лондон.
Най-разпространеното име сред новородените момчета в Париж е Али.
В Берлин - Хасан.

Ислямизацията набира стремително обороти в цяла Западна Европа.
Започнала през 70-те години на ХХ-ти век, днес, само 40 години по-късно, тя придобива особено значение. Учудващо е само обстоятелството, че именно Норвегия се оказа на първо място по съотношение на имигрантите спрямо коренното население. Допреди време тази държава имаше репутацията на анти-имигрантска страна и се отнасяше строго с гастарбайтерите. Норвегия не искаше да се окаже смачкана от толерантните европейски имиграционни закони и нямаше особено желание да си дели нефто-газовите приходи с Европа. Именно затова и дълго време не влизаше в НАТО. За норвежците беше важен самият анти-имигрантски принцип: да не се пускат чужденци на своя територия. Даже бяха проведени референдуми за членство в ЕС, които отхвърлиха тази идея.
Но, за голямо съжаление, Норвегия не успя да се опази от европейските миграционни процеси.
Как са нещата в останалата част на Европа?
В едни страна има повече имигранти, в други - по-малко. Но, така или иначе, това е залезът на Европа. Когато такива мислители на ХІХ и ХХ вв. като славянофилите и Шпенглер разсъждаваха за залеза на Европа, техните изказвания се посрещаха с присмех: „Я вижте, Европа живее и процъфтява, въобще не мисли да изчезва“. Но тези философи въобще и не твърдят, че Европа някъде ще рухне или ще изчезне в небитието. Залезът на Европа - това е просто дълга и бавна деградация. Падането на Римската империя е продължило повече от нейния разцвет.
Всички изследователи, независимост от тяхната религия и идеология, са съгласни, че Европа е отрязала своите християнски корени. Днес бабичката Европа е постхристиянски континент. Вярно, че има изключения - Ирландия, Полша, някои райони на Испания. Тези европейски „островчета“ остават католически, встрани от общоевропейските тенденции. Но в Европа цари постхристиянството. Колкото и да е тъжно това, но процесът е необратим. Разбира се, ако европейците изведнъж се стреснат, съвземат се и тръгнат към църквите, създавайки многодетни семейства, ситуацията може и да претърпи обрат - но този евентуален процес ще трае десетилетия. А през това време къде да отидат десетките милиони имигранти, които активно раждат и възпитават децата си не според европейските - а според своите си ценности?!
През 60-те години на ХХ век имигрантите наистина работеха, трудеха се усилено - но сега гостите от ислямските страни пристигат само, за да живеят от социални помощи, а се трудят и работят само с репродуктивните си органи. Ярък израз на тази критична ситуация е неизброимото количество деца на имигранти в европейските столици. Ислямизацията - това е залезът на Европа, който свидетелства за необратимостта на упадъчния процес. 
Как е загивал Древният Рим?
Отначало римските граждани престанали да служат в армията, а после и да работят. Римляните смятали, че работата е занимание за роби. На стража по римските граници стоели варварите, които били и войници, и работна сила. Това вече било залезът на Рим.
Днес в Европа се наблюдава подобна картина - там преобладават хедонизмът (увлечението по развлечения, забавления и наслади), страстта към груби чувствени удоволствия. Европейците отдавна не служат в армията и говорят за „безконтактна война“, перчат се, че не се страхуват от близкия бой, но пазят кръвта си. Европейците опитват да превърнат своя упадък в добродетел, те не желаят да се сражават за своята Родина. След 1918 г. Франция не е спечелила нито една война! Тя е участвала във войни просто като неособено важен коалиционен член. Елитните части на френската армия - това е Чуждестранният легион. През първата половина на ХХ век във Франция все още служели сенегалските стрелци, които били наричани романтично „черната сила“ - force noir, имало и араби от Мароко. Сенегалците и мароканците били най-добрите френски войници. (Впрочем, зверствата на мароканците и масовите изнасилвания на италиански жени са описани от Алберто Моравия в „Чочарка“).
Нещо подобно може да се наблюдава и в Британия. И досега в английската армия служат непалските гурки, които участваха във Фолклендската война и Афганистан.
Трябва да се споменат и САЩ.
В Щатите живеят десетки милиони южноамериканци, мнозина от тях служат в армията. Белите офицери са там, където трябва да се натискат копчета, а основните работяги на войната, които прочистват кишлаците в Афганистан и Ирак, са порториканци, мексиканци и техни събратя.
В наши дни се сбъдва шпенглеровският „Залез на Европа“.
Краят на постхристиянския континент не е красива и героична гибел в страховити битки - а бавно разлагане на европейците. Европа навлиза в старчески маразъм и неизбежно угасване. Европейците загубиха способност да се борят, да воюват, да създават култура.
Какво им остава?
Хляб и зрелища.
Върху развалините на европейската цивилизация ще живеят пришълци. Да не забравяме, че в Римската империя поради спадането на раждаемостта и пораженията във войните са били поканени варвари в качеството им на гастарбайтери. В Римска Галия всеки десети жител бил варварин - а днес процентите на африканците и азиатците в Европа са значително повече.
Разбира се, тази ситуация е много печална. Западната цивилизация, независимо от всичките й минуси, все пак е цивилизация. Не съм сигурен, че мюсюлманите или китайците са достойна алтернатива на европейците.
Главното за Русия сега е да се държи настрана, за да не загине заедно със съседната й част от Европа. Разбира се, много е тъжно това, което се случва с европейската цивилизация - но Русия трябва да мисли и за себе си. 

 

Източник: www.ruskline.ru
Превод: Л. Чолаков




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 816595
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия