Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
05.11.2009 11:24 - Още за 100-те дни на Борисов
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 628 Коментари: 0 Гласове:
2



Германски експерт: 100 дни пози и шегички  

 

"Дойче веле", 04 ноември 2009

София, България

 

Борисов си е поставил достойни за уважение цели, но все още не може да се твърди, че е постигнал конкретни успехи - казва германският политолог и познавач на България Хайнц Брам пред Благородна Григорова от "Дойче веле".

Българите трябва да започнат да гледат на нещата по-трезво, смята германският експерт Хайнц Брам. Защото ако вземем предвид факта, че процентът на одобрение на Борисов в страната е почти на равнище, познато от комунизма, то тогава наистина нещо не е наред. А политиката сама по себе си е сериозна работа. Естествено и в нея трябва да има и развлекателен момент. Но при Бойко Борисов този развлекателен момент е по-силен от приемливото, казва Брам.

Борисов - като Живков и Хрушчов?

"Бойко, а и външната му министърка с танцовото си изпълнение вчера - се концентрират прекалено много върху пози и шегички, с които забавляват населението. Подобно нещо се наблюдава много рядко в западните демокрации. Поведението на Борисов може да се сравни с това на Живков или дори Хрушчов. Така не се прави истинска политика. Забавлението привлича избирателите само за кратко време, но не и за постоянно."

Според Хайнц Брам поставянето на борбата срещу организираната престъпност като приоритетна цел на новото правителство е похвално. Но тя ще продължи най-вероятно почти две десетилетия, защото мафията е пуснала дълбоки корени в България. Освен това германският политолог припомня, че още при встъпването си в длъжност Бойко Борисов обеща до два-три месеца да вкара престъпниците от предишното правителство в затвора. Подобно изказване учудва политолога, защото - първо - вкарването в затвора на престъпници не е работа на премиера, а на полицията и съдебната система, и второ - точно по този въпрос до момента не е направено много.

"Борисов се ослушва за дълбочината на проблемите"

"Това са само обещания. Борисов се надява, че хората ще забравят онова, което е казал предишния ден", казва Брам. Според него хората в България искат в момента едно - да се разкрият грешките на старото правителство, след което отговорните лица да бъдат изправени пред съда. Според Хайнц Брам обаче борбата срещу корупцията заема прекалено голяма част от политиката на новия кабинет, а антикризисната програма - прекалено малка:

"Не искам да кажа, че не е нужно да се предприемат мерки срещу корупцията, но тези мерки трябва да са в реално съотношение към антикризисната политика. Защото кризата рано или късно ще удари силно България. И според мен точно по този въпрос Бойко Борисов се ослушва за дълбочината на проблемите."

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 823585
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия