Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
10.10.2009 21:49 - Още за спекулациите с т.нар."Царски имоти"
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 580 Коментари: 0 Гласове:
0



Общинският съветник от НДСВ в СОС Владимир Каролев:

Сигурен съм, че Царят ще съди клеветниците

 

Деси Боцева, „Всеки ден”, 9 октомври

Г-н Каролев, защо въпросът с Царските имоти се повдига точно сега?

Този въпрос е актуален още когато Симеон Сакскобургготски се върна в България, за да вкара страната в Европа и да въведе европейските принципи на поведение. Решенията за имотите и горите му са взети до 2000 г. Някои от имотите му са върнати, след като той дойде у нас, защото процедурата отнема повече време, но чисто правно решението за върщането на имотите на баща му и дядо му за взети през 1999 и 2000 г., и по-голямата част от имотите са върнати преди той да дойде в България. Отговорът, защо сега се повдига този въпрос, е много ясен. За първи път държавен служител - шефът на Агенцията по горите Георги Костов, казва открито, че това е политически проблем. Това е причината - Сакскобургготски е политическо лице и все още има хора в България, които искат да използват всякакви въпроси за политически атаки. Във всяка нормална държава, когато държавен свлужител си признае, че се занимава с политически проблем, той би трябвало на секундата да подаде оставка или да бъде уволнен. Освен това вестник “Труд” минава всякакви граници и всеки ден клевети Царя. Вчера разбрах за информация, че имало някакви огромни нарушения и изсичане на дървета в Царските гори. Първо, изобщо не е доказано, че тази сеч е в гората на Сакскобургготски. Второ, в информацията се казва, че става въпрос за изсичане на 27 кубически метра, което превърнато в цифри е 800 лв. Дори да се сече в Царските гори, за каква печалба говорим? За 800 лева?

Твърди се, че печалбата от горите е 2 млн. лева.

Георги Костов твърди, че печалбата е 2 млн. лева, а в същото време земеделският министър Найденов твърди, че става въпрос за 1 млн. лева. Те самите говорят непрекъснато различни неща, дори не могат да лъжат като хората.

Какво следва оттук нататък?

От три-четири години в срещите ми с Царя всеки път съм го призовавал да даде клеветниците на съд. Той осъди италианския вестник “Стампа” и журналиста, който беше написал клевети по негов адрес, бе уволнен. Много е интересно да се прочете информацията на вестника, защото той твърди, че е направил публикацията на база на информация от България. В самото решение на съда пише, че публикацията се базира на информация в българските медии, а те бълват непрекъснато безпочвени клевети. В правова държава като Италия има последствия - правителството глоби “Стампа”, а и вестникът плати доста сериозна сума обезщетение на Симеон Сакскобургготски. Така че време е и тук да се случи нещо такова. Аз съм сигурен, че той ще даде клеветниците на съд. Вече са наети юристи, които събират информация. Всички, които говорят и пишат клевети, независимо дали са от правителството или от медиите, трябва да си понесат последствията.

Какви са документите, които доказват собствеността на Царя и от кога са?

Слава Богу, комунистите не са унищожили отчетите на финансовото министерство от преди те да дойдат на власт. Ако се погледнат тези отчети, ясно ще се видят разходите на правителството за имотите, които са държавни и разходите, които са направени по така наречената “цивилна листа” на Негово Величество. Точно по този списък е направен списъкът, който е приложение към Закона за конфискацията на Царските имоти. Там има документи, в които ясно е написано кои са имотите на Царското семейство и кои на държавата. И който твърди, че тези имоти, които са му върнати, не са били негови, не си отговаря на въпроса – защо, ако те не са били на Царското семейство, са ги конфискували? Защо някой прави закон за национализация на държавно ниво? А в Търновската конституция много ясно е казано, че цивилната листа, това е заплатата на Царя. И всъщност в Интендантството е била службата, която се е занимавала, грубо казано, с харченето на парите и с управлението на имотите, закупени с парите от цивилната листа, плюс парите, които са докарани от Фердинанд и Борис. Една от големите лъжи е, че Фердинанд е бил беден. Как ще е беден, като той е директен внук на Краля Слънце, за каква бедност говорим?! Има и нещо друго - защо този район се казва Царска Бистрица от 30-те години?! Защото всички знаят, че това са Царски имоти. Те са купувани основно от Фердинад и за това повечето документи са крепостни актове. Непрекъснато се задава много тъп въпрос - защо няма подпис под някакъв нотариален акт. Много просто - по това време не е имало нужда от подписи, а само от печати. Специално за горите няма никакви съмнения, защото те не са купувани с интенданс, а са купувани директно от Фердинанд и Борис. Документите ги има на сайта на Царя и всеки може да ги види.

Проектът “Супер Боровец” влиза ли в тези терени на Сакскобургготски?

Да, влиза. Но всичко, което влиза в “Супер Боровец”, е подарено от Царската фамилия на тези, които ще правят проекта, а не е продадено, както се тиражира по медиите. Това, което е подарено, са част от горите на Царя, където няма да бъда построено нищо, а ще минава аварийна просека покрай един от лифтовете.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 823825
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия