Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2018 00:09 - ГРАДСКИ ЕСКИЗИ 504 Измамата
Автор: forma Категория: Политика   
Прочетен: 5262 Коментари: 0 Гласове:
-1

Последна промяна: 18.03.2023 19:39


ГРАДСКИ ЕСКИЗИ  N 504
Измамата … или още към ескиз 481

image

 
Времето ни помага да разберем и анализираме човешките отношения, и политическите форми от миналото. И най-активните, дори - съдбоносните.

През изминалите години установих, че поддръжниците на глобалната социалистическа идея ясно показаха същността на преображението си. Преобразиха и самата нея като от имитация на борба за общото благо, което щеше да настъпи  след изграждането на светлото ни бъдеще, модифицираха идеята - в борба за материалното си обогатяване. С всички средства.
Показаха, че са се превърнали в съзнателни гробокопачи на идеологията, която защитават повече от столетие с ум и кръв.
И ние знаехме, досещахме се, че така ще стане и внимателно ги наблюдавахме. Днес, вече можем да установим резултатите от метаморфозите им.
След преображението се откри истинското им лице.
Измамното!
То, именно, ги стимулираше да грабят всичко от всички - без значение, дали, поведението им щеше да ги компрометира и да пропадне светлата идея, подобна на светостта на християнската религия!
Парадоксален факт е, че се стремяха да пропагандират хуманни идеи, а с действията си - всячески да ги дискредитират и както очаквахме, не след дълго, и да унищожат. Манипулацията предизвика удивлението ни и чак тогава човечеството  разбра - след тоталното им налагане, че това е „неговото бъдеще“!
То живя, само един човешки живот и изгоря, а ние осиротяхме!
От усилията останаха много сажди и интелектуална мръсотия, останаха и остатъци от телата на пропагандатори и поддръжници.

Трябва и да се признае, че идеите осезателно промениха света – върнаха го хилядолетия назад в икономическо и технологично отношение, но направиха и крачка в бъдещето на социалното!
Можеше ли, някой да разбере скритите мисли и намеренията на адептите им? Как би могло да се разбере, след като декларираната доктрина измести религията, глупостта - умът, а целта остана тайна и дълбоко скрита в малкото опит и разум, различна, дори, коренно противоположна от пропагандираната?

Парадоксално е да се стремиш да я изядеш, за да задоволиш ненаситния си глад, да я замениш, вместо за уважение и човешко достойнство - за презрение и временни привилегии, за присмех!
Изненадващо е и че не остана, нито един, поне един верен!
Всички бяха гладни, стръвно гладни и нахъсани, затова се устремиха като не видели към светлото бъдеще! Заедно, както винаги. Без срам предадоха и основоположниците, и водачите си, сякаш, на някого му пукаше за тях.
Задавам си  въпроса - дали, някой, някога, някъде е изповядвал искрено тази философия или всички са били най-откровени измамници?

Замениха доброто за злото, ума – за глупостта, Космоса за блатото, морала - за парите, без да знаят, че всяка устойчива политическа доктрина се поддържа и гарантира, само - от достойни и отговорни хора. Тези, които видяхме и виждаме още не бяха, и не са такива! Произлязоха от нищото и скоро, отново ще идат там, тъй като, за да крадеш, също се иска ум и отговорност, а, за да успееш да съхраниш откраднатото е необходим и разум, за да развиеш потенциала му.

Не е възможно, целта да е била само кражбата, необходима, за да си купиш лъскава кола.
Идеята се е родила от нуждата да унищожиш ниското си самочувствие, оправдано от липсата на човешки качества и да демонстрираш превъзходството на умен и преуспял.
Но, очевидно и това не е достатъчно, за да се постигне, защото обществото е наложило ред, който е задължителен и се спазва от всички! Не би могъл да показваш непочтентност или елементарно предателство, на които си склонен, когато ти хрумне.

Ситуацията е парадоксална, защото отвън, все още, има хиляди, стотици хиляди и всички те са предатели -  към себе си и към предците си!
С действията си, те успяха да докажат, че са истински материалисти.
Но, времето променя отношенията в обществото, затова побързаха и заложиха на приспособимостта си. Оформиха груповите си интереси и отново се обединиха за предстоящата борба като своевременно отстраняваха пречещите им умни и трудолюбиви.

Днес, а по-вероятно утре, интересите им неминуемо ще се сблъскат с интересите на подобните им, но те са готови - с кръв да защитават и да се борят за месото, за кокала, за властта, и привилегиите й. Друго и без това, не могат да правят!
Войната ще започне срещу фронта на сродните групи и индивиди, срещу партиите и властта им. Тя ще излъчи победителя!

Спомняте ли си фактите, около двуличието на евреите, след покръстването им в християнската религия през Средновековието - в Испания и останалите части на Западна Европа, осигуряващи, макар и временно живота им?
Тези партийни членове, днешните адепти на комунизма, подобно на тях, заблуждаваха и продължават да мамят света на човека със своите светли идеи, а тайно подготвяха и продължават да укрепват условията за демонстрация на уникалната си морална метаморфоза! Уж, обидени от общите ни предци, заради нечовешкото състояние, в което бяха оставени да вегетират, те разнесоха заразата на болестта си сред бедни и богати, говорейки едно, а мислейки и вършейки противоположното, обладани от материята и от ниския си произход, от който и днес продължават да се срамуват.

Развитият комунизъм беше простa, изродена форма на робовладелческата, трудова и стопанска експлоатация на мнозинството от малцинство, упражняващо тоталитарна власт, с която налагаше отказа си от право на избор на живот, на еднаква блатна интелектуална изостаналост, насаждаше жертвоготовност към предателство, подобна на онова, опазващо живота, поведение на живелите, преди половин хилядолетие  евреи! Беше обикновена форма на съществуване на хора, неуспели да развият човешките си възможности, но притежаващи формите и морала на елементарната посредственост, и злото, които, в крайна степен, ограничиха просперитета на обществото.

„Добродетелите се губят в интереса, както реките – в морето.“    смята Франсоа дьо Ларошфуко в своите „Максими“.
мп

 

   

 

 

 



Тагове:   демокрация,


Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: forma
Категория: Политика
Прочетен: 1381464
Постинги: 1696
Коментари: 16
Гласове: 472
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031