Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Постинг
29.11.2009 00:09 - Н.В.Царят се освободи от партийната ограниченост
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2009 09:08


    Днес Н.В.Царят възстанови напълно своята политическа самостоятелност като Цар на всички българи. Ведно с "г-н Сакскобургготски" в историята остана и качеството му на партиен лидер - статут, който Царят прие единствено поради сложните политически обстоятелства в България през последните 8 години, и необходимостта от ускорено модернизиране на държавата. От днес той вече е свободен от партийните ограничения и отново е българският монарх, който в съгласие с Търновската Конституция е надпартиен и политически необвързан.
   Предлагаме на нашите читатели пълният текст на Словото на Негово Величество пред делегатите и гостите на V-я извънреден Конгрес на НДСВ, който се състоя днес в НДК: 

image
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА НДСВ,
ДРАГИ ГОСТИ,
Най-напред държа да ви приветствам с провеждането на този ключов форум за НДСВ.
Събитията през отиващата си вече 2009г. бяха от особено значение – както за партията, така и за цялата страна. Ето защо смятам, че анализите, които чухме днес, бяха много полезни, за изводите, които трябва да си направим. Но на тази тема ще се спра по-нататък.  
Госпожи и господа,

Ще ви призная, че с вълнение взимам думата. Днес е голям ден за мен, тъй като ще се случи нещо, което отдавна очаквах – да предам „щафетата” на по-младите. Такъв момент рано или късно настъпва и аз го посрещам спокоен. Спокоен, защото през изминалите 9 години Движението ни безспорно успя в нещо, което бях заложил от самото начало – да изгради и възпита едно ново поколение български политици, които не отстъпват на европейските си колеги по своите професионални качества и модерни управленски идеи. НДСВ излъчи и привлече личности, които ще могат да продължат идеалите, с които аз самият се завърнах в Родината.
Без съмнение, смяната на лидера ще е едно предизвикателство за НДСВ и аз добре съзнавам това. Не приемам обаче опитите за спекулации оттук оттам, че едва ли не изоставям своя политически проект. Подадох оставка на другия ден след парламентарните избори, защото един лидер носи отговорност пред своите избиратели. Това е въпрос на лично разбиране за тази отговорност. Но не бих могъл да „изоставя” проекта НДСВ, защото чрез него можах да изпълня дълга, за който съм се подготвял от дете, a именно – да служа на Родината си тук, не от километри разстояние. И аз съм благодарен на съдбата за този житейски шанс. Бъдете сигурни, че и занапред новият ръководен екип ще има моята подкрепа. Както знаете, винаги съм държал на екипността, на общите усилия, защото нищо не е по силите само на един човек.
В този смисъл искам и занапред да виждам в НДСВ един силен европейски отбор, който не се плаши от трудностите. Напротив –мобилизира сили и ресурси, за да ги преодолее.
За тази цел обаче сте нужни всички вие – членовете и симпатизантите на НДСВ. Много пъти съм го казвал и пак искам да го подчертая: Вие сте най-големият капитал на НДСВ!
Много малко организации днес могат да се похвалят с толкова доказани експерти в икономиката, в образованието, в културата, в спорта, които са носители на модерни либерални виждания за развитие на страната.
Спомнете си, че преди девет години бяхме на кръстопът –обществено движение или политическа партия, либерали или консерватори. Ние направихме своя избор. Определихме нашата позиция като центристка. Поехме нелеката роля на партия, която ще работи за съгласие, ще внася толерантност, ще гарантира стабилността в политическия живот – все обстоятелства, от които страната ни крайно се нуждаеше в онзи момент. Неоспорим факт е, че успяхме. Искам всички вие да се гордеете с това постижение, защото верността към нашите ценности, позитивизмът, последователното ни поведение, толерантността и стабилността са част от успешната визитна картичка на НДСВ! И това се случи, благодарение на усилията на всички вас! Понякога чувах критики, че едва ли не центристката позиция е безпринципна, че партнирането в ляво или в дясно е непродуктивно. Не съм съгласен с такова мнение. Либерализмът, политическият център предоставят уникална възможност за среща на модерни десни икономически политики и съвременни социални програми. Нашата визия е да създаваме такива условия в държавата, при които хората да могат да вземат живота си в ръце, да развиват потенциала си така, че да осигуряват все по-добър живот за себе си и семействата си.

Драги съмишленици,

Днешният форум има задачата да определи посоката на развитие на НДСВ за години напред. Убеден съм, че не бива да се отказваме от тези приоритети, които изброих като постижения. Не само, защото те са част от нашата идентичност, но и защото България има нужда от това. Особено днес. Както виждате, отново преживяваме времена на конфронтация и изостряне на политическия тон. Нещо повече – налице е тенденция за връщане на неефективния двуполюсен модел, чийто резултати добре познаваме отпреди 2001г.
Тук ще отворя една скоба – през изминалите години получавах упреци, че ни липсвала „здравата ръка”, че сме прекалено толерантни. Сигурно и някои от вас в тази зала са го мислили, виждайки колко удари понасяше НДСВ, а и аз самият, докато бяхме в управлението на страната. Моето мнение е, че влизането в едни такива битки, които са най-вече медийни, е непродуктивно – въпреки, че това ми е струвало т.нар. личен рейтинг. НДСВ беше и трябва да остане носител на европейския стил в правенето на политика. НДСВ трябва да продължи да бъде различната партия, защото тя не е създадена, за да обслужва конюнктурата. Бъдете сигурни в едно – конфронтацията рано или късно ще излезе от мода. Колкото повече агресията, хулите, скандалите стават белег на съвременния политически живот, толкова повече позитивизмът и стабилността, които носи НДСВ, ще се открояват като алтернатива.
Запомнете – хората не се хранят с компромати, досиета и скандали! Наистина ще бъде жалко, ако в такава ситуация НДСВ стои отстрани като наблюдател и допусне този акцент в политическия ни живот да се засили, защото той може да се превърне в деструктивен за цялото ни общество. В този ред на мисли, ще ви припомня една стара мъдрост, която казва „когато губим – не знаем какво печелим”. Сега, когато НДСВ остана извън парламента, може да се окаже подходящият момент за спокойно актуализиране на нашите идеи, за пренастройване на целия партиен живот на всички нива. НДСВ имаше нужда да поеме дъх, за да продължи напред. Движението бе създадено паралелно с поемането на огромната отговорност за управлението на страната. Двата мандата бяха изтощителни за партията. Ангажиментите в законодателната и изпълнителната власт, които избирателите ни възложиха, не оставиха време за нормален партиен живот. Безспорно, това е една от грешките ни от изминалите години. Сега обаче НДСВ има възможност да я поправи.
След като изслушах и вашите интересни изказвания, съм още по-убеден, че този период трябва да се използва за вътрешно-партийно консолидиране, за изграждане на живи структури и най-вече за близък контакт с хората по места. Така НДСВ ще бъде съпричастно към ежедневните им проблеми, ще се вслушва в техните препоръки, ще ги убеждава в своите добри политики. Това всъщност е процес, който ще обнови партията. Чуйте хората – те ще ви кажат къде са били грешките. А нека развенчаем пред тях някои от наложените митове и клевети, които имаха за цел да сриват авторитета на партията. От всеки един в тази зала зависи дали НДСВ ще бъде „потъпканата партия” или напротив – модерния европейски център на нашата политическа сцена. От многото ми срещи и пътувания знам, че хората искат да говорят за НДСВ, очакват да бъдат изслушани, имат какво да кажат. Това се потвърждава и от вашето активно участие днес. Като споменах за митовете, се сещам, че сред тиражираните навремето какви ли не обвинения беше и това, че НДСВ е лидерската партия у нас. Надали към днешна дата вече някой смее да твърди такова нещо. Още повече, че този форум категорично го опровергава. Изпитвам вътрешно удовлетворение, че ще обсъдим четири кандидатури за председателския пост, които се състезаваха в една изцяло демократична процедура. Между другото лично аз приветствах това решение на Националния съвет за предварителна номинация на кандидатите за председателското място и представянето на концепциите им на шест регионални срещи. Това бе добра формула бъдещето на партията да се обсъди в един по-широк кръг от членове и симпатизанти. Така в тези срещи имаха възможност да участват, да кажат мнението си, а и отблизо да видят кандидатите повече хора, което съгласете се, е много полезно за партията. Тук искам специално да благодаря на приятелите ни от Фондация “Фридрих Науман”, които ни подсказаха идеята за такива широки дискусии по места. Благодаря специално на четиримата кандидати, които, имаха желанието и отделиха време да се включат в тази процедура. Редно бе този, който иска да оглави партията да запознае предварително членовете ни, а не само делегатите на Конгреса, с вижданията си за развитието на проекта НДСВ.
В този ред на мисли държа да стане ясно, че не приемам предложенията за поста Почетен председател, точно, за да избегнем намеците за зависимост или недостатъчна самостоятелност на новия председател. А освен това вярвам много повече в екипността, отколкото в незаменимата роля на отделната личност. У нас, като че ли сме склонни все да възлагаме огромни надежди на един човек и да чакаме той да реши проблемите ни.

Драги съмишленици,

Новият ръководен екип ще има нужда от сплотяване и сериозна подкрепа, защото му предстои много работа. Както знаете, демокрацията има свои правила. Днес НДСВ е извън парламента, но всички трябва да сте убедени, че ще дойде времето, когато позитивният стил, добрите политики, ще спечелят отново доверието на избирателите. Бъдете сигурни – НДСВ ще присъства в политическия живот на страната. Неведнъж съм казвал, че за нашата крехка демокрация, центърът е повече от необходим. Ние сме модерна партия, разпознавана и подкрепяна от хората заради това, че е последователна в политиките си, а не проявява хаотичност, че търси партньори и съмишленици, а не създава врагове. Тук е мястото да отбележа, че през последните девет години с упорита работа, без много шум, направихме съществени реформи: създадохме икономическа и финансова стабилност, намалихме на данъците, стартирахме отделна политика за семейството. НДСВ осигури медиен и институционален комфорт. Който парадоксално не допринесе за нашия имидж. Въведохме европейските правила на политическо поведение, консолидация и коалиционна култура. Усилието за постигане на съгласие винаги е било мой приоритет. Не може да има благоденствие за народа в една разкъсана от противоречия и скандали страна. Това беше моето верую и през 2001г. Тогава, ако си припомните, ме подозираха в какво ли не – как съм щял да отмъстя на комунистите заради семейната си история, как ще загърбя отношенията ни с Русия – пак по същите причини. Или пък друг мит – че ще държа само на връзките със САЩ, заради това, че съм завършил там военна академия. Колко ли изненадани са били опонентите ми, когато разбраха, че и във външната, и във вътрешната политика за мен водещи са две неща – интересите на Родината и професионалните качества на хората, независимо от личните им пристрастия в политиката. Всичко друго беше митове и легенди, които обслужваха неясни интереси, а всяко действие на НДСВ бе подлагано на ирония, на съмнения, на отпор още от първия ни ден в управлението. Но реваншизмът е лош съветник. Когато се завърнах, единствената ми идея бе да служа на Родината си. Нито за миг не съжалявам за това. Напротив – убеден съм, че проектът НДСВ е добър за страната ни и той има бъдеще.
Вероятно и вие много пъти от юли месец насам сте си задавали въпроса: защо при наличието на добри резултати и на толкова ярки личности в тази партия, защо хората не ни подкрепиха по-активно. Със съжаление трябва да отбележа, че на последните избори негативните послания надделяха. По-лесно бяха чувани и възприемани от нашите сънародници. Отчитайки, разбира се, и пропуските в нашата организационна работа през годините, ще кажа, че в тази негативна среда нямаше как позитивизмът на НДСВ да е печеливш. От друга страна, нашите структури по места не положиха достатъчно усилия да обяснят на хората, че ГЕРБ не е “резервната партия на Царя”.
Ще отбележа също така, че сред недостатъците от последните години, чийто “плодове берем сега”, е слабата обратна връзка с избирателите. Ръководството и народните представители се отдалечиха от съмишлениците ни, не ги направиха достатъчно съпричастни към своите действия и решения. Гледахме повече да работим и отчитаме  резултати, отколкото да обясняваме. Много пъти са ми казвали, че хората от НДСВ така и не съумяха да се научат да се хвалят с постиженията си. Това, признавам си, донякъде е и мой недостатък. Истината е, че не си дадохме сметка как в една крехка демокрация като нашата, обществото е податливо на всякакви манипулации. Така не се постарахме да защитим проекти като този за магистрала Тракия, и оставихме други да направят от него предизборна агитация срещу нас, превръщайки го в, представете си, “корупционната сделка” на века. Истината е, че можеше вече да имаме една построена магистрала.
Не ни подмина и тенденцията да си отидат хора, които в Движението са търсили начин за правене на кариера, докато е на власт, но не и своя обществена кауза. Така година и половина партията изгуби енергия и време, за да се занимава с негативните последици от разцеплението, но това си остава на тяхната съвест.

Госпожи и господа,

Не мога да не засегна и един ключов въпрос, който също през последните 4 години се превърна в „мантра” за нашите опоненти- участието на НДСВ в управлението и тройната коалиция.
Знам, че това е въпрос, по който много се дискутираше на всички нива в партията, а и извън нея. Нееднократно съм подчертавал, че това решение не беше никак леко, още повече, че НДСВ и БСП, например, имат различни виждания за самата философия, за подхода в управленската програма. Това между впрочем проличаваше на някои срещи, както на Съвета на коалицията, така и на правителствените заседания. На парламентарните избори през 2005г. НДСВ бе втората политическа сила – след един успешен управленски мандат, който за първи път у нас завърши с повишен рейтинг за Кабинета. Припомням тази подробност, тъй като всичко позитивно за нас се омаловажава. Моето правителство направи много, за да придвижи страната бързо напред, да гарантира влизането в ЕС, да върне доверието на европейските партньори, да подобри имиджа на България с оглед привличане на инвестиции. Стартирани бяха много модерни социални програми, да не говорим, че бизнес- климатът беше на най-добро ниво за целия преход, а корупцията най- ниска, според международни организации. Но няма да се спирам на всичко подробно, постиженията са на лице. Влизането на НДСВ в коалицията трябваше да подсигури продължаването на тези реформи. НДСВ трябваше да настоява за приемственост – така, както през 2001 г.  Категорично съм против всяко следващо правителство да отрича направеното преди него и да започва всеки път от нулата. Това е непростима загуба на време и обществена енергия. В държавното управление приемствеността е ключово понятие. Особено, когато страната има толкова да наваксва, за да догони европейските стандарти. В крайна сметка участието в коалицията гарантираше европейската ориентация на България. Поставянето на националните интереси преди всичко имаше своята цена. Но да обясняваме причините за нашите недобри резултати на последните избори само с тройната коалиция е несериозно и не го приемам. Както казах и преди малко, куца ни комуникацията с местните структури. Не им беше разяснено защо сме в коалицията и какво става в нея. Недостатъчна бе и екипността. Нужна бе по-категорична идентификация на ярките ни личности със самата партия. Това е особено валидно в моменти като сегашния, когато Движението не е във властта. То сега има нужда от популярните си лица. А не те да изчакват развоя на събитията и евентуалната по-добра конюнктура за НДСВ, и междувременно да се изказват като независими експерти. Да не говорим за разнопосочните, некоординирани медийни изяви, които може би са полезни за собствения рейтинг на отделни личности, но едва ли допринасят за популяризирането на политиките на партията. Тук всъщност става въпрос за слаба партийна дисциплина и неясни правила на поведение на отделните звена и структури в Движението.
И още нещо: Напълно подценявани от ръководството бяха местните избори от 2003г. насам. Съществуваше и продължава да съществува неразбиране на значението, което имат позициите в местната власт, за влиянието и ролята на една политическа партия.
За жалост през последните години и ролята на младежкото движение не бе такава, каквато очаквахме. Енергията на младите членове и симпатизанти трябва да бъде използвана за оригинални идеи  и политики, насочени към техните връстници. Не смятам, че е редно да се членува в младежкото НДСВ само с идеята за бъдещ пост в „голямата „ партия.
Тук е важно да коментирам пред вас още един мит, свързан с тройната коалиция – наследството от моите деди. По никакъв повод т.нар. царски имоти не са поставяни като условие за едно или друго управленско решение  – нито от страна на НДСВ, нито от страна на партньорите. Подчертавам – това е частен юридически въпрос, който умишлено бе превърнат в политическа интрига и от същите тези, които преди 12г. пред мен използваха фрази като „поправяне на историческа несправедливост”, а днес призовават за повторна национализация, че дори конфискация. Дали тази тема щеше да е интересна за въпросните политици, ако през 2001г. въобще не бях направил крачката да участвам активно в политическия живот и с появата на НДСВ не бяха се разместили доста интереси, политически пластове и не бяха осуетени нечии властови амбиции?! Отговорът на този въпрос е ясен за всички. За тези 9 години бях подложен на всякакъв вид оклеветяване и дискредитиращи кампании, каквито не знам да са били организирани срещу друга личност. Всичко това, естествено, рефлектира и върху НДСВ. Съвсем съзнателно обаче не отговарях на тези клевети, тъй като не считам, че един премиер или лидер на управляваща партия трябва да обсъжда по медиите частен въпрос, при това от компетенцията на съда. Да не говорим, че след толкова парламентарни комисии, внесени мораториуми, решения на прокуратурата и заведени дела, очаквах казусът да е повече от прозрачен и ясен. А пропо, дали се чувстват спокойни тези 2 млн. сънародници, които също са си върнали наследствената собственост?
Не мислете, че ми беше лесно да гледам как систематично бе  цапано името ми, клеветено семейството ми. Но стисках зъби и търпях, не влизах в словесни медийни скандали, за да покажа, че в една нормална европейска страна, каквато искаме да видим най-после и България, трябва да има друг стил на поведение. Явно това все още не се разбира.
Сега вече, не в качеството си на партиен лидер, имам правото да реагирам, както намеря за добре по отношение на всички тези клеветници. Обясненията „ама ние българите сме си такива” не ги приемам. Българският народ не е съставен от клеветници и зложелатели. А политиците и държавниците са тези, които имат задължението да дават добрия пример. Не може да се измислят небивалици за хората, да се издават медийни присъди, да се омаскаряват с лека ръка личности и институции, а имената им да служат за тридневни сензации. Това не е нормално и не е здравословно за обществения ни климат. Тук, разбира се, не става дума за онези, които са прекрачили законите и хората очакват справедливост. В едно съвременно общество основното е зачитането на институциите, независимо от личностите, които се сменят периодично по високите постове. Именно това уважение прави държавата устойчива, а и дава самочувствие на гражданите й – нещо така нужно на всеки българин днес.

Госпожи и господа,

Всички ние добре знаем и пропуските, но и постиженията ни от изминалите години. Времето ще покаже истината и съм сигурен, че хората ще си дадат сметка за полезната роля на НДСВ. Вярвам, че характер не се показва с много приказване и емоции, а най-вече с дела. Затова ще си позволя някои препоръки и виждания за бъдещето на НДСВ и за работата на новото ръководство.
Необходимо е да бъде ясно дефинирана една мобилизираща цел в дългосрочен план. След като България стана член на Европейския съюз, се чувства липса на нова обединяваща национална цел. НДСВ трябва да се опита да определи мястото на България в ЕС за един период от поне десетилетие напред. В какво ще се “специализира” страната ни, за да се открои сред останалите държави членки. На какви политики да заложим, за да сме успешни, за да се възползваме максимално от тази общност. Не бих препоръчал да се вторачваме във вътрешнопартийните теми. Винаги трябва да помним, че партията е инструментът, средството, за да изпълняваме обществени мисии и да служим на хората, а не самоцел. С конкретни полезни идеи и политики и то разписани до средата на века, ще привлечем много нови съмишленици. Такава една политика, полезна за България, би било например, производството на екологично-чиста продукция. Това е сфера, в която страната ни има сериозен потенциал и чудесни условия. Тези дни, докато подготвях своето изказване, прочетох, че правителството има намерение да стартира проект “Зелена България”, който аз горещо приветствам. Впрочем екологията е тема, по която отдавна говоря и се радвам, че нашето общество вече е осъзнало необходимостта от целенасочени усилия за опазване на околната среда. Спомням си, че от 2001г до 2005г.моето правителство организира поредица от екоакции – едната бе БългарияДА, както и “Искам да ми е чисто” и си спомням също, че въпреки десетките събития из цялата страна, инициативите се възприемаха малко екстравагантно и като че ли не особено ентусиазирано. Убеден съм, че вече е назрял моментът еко-политиките да бъдат във фокуса на вниманието и на обществото, и на управляващите.
Освен това НДСВ трябва да остане партия на хората, които желаят да се реализират професионално, искат спокойствие и сигурност, за да могат да се трудят и да подобряват качеството на живота си. Нашето Движение винаги е било стимул и опора за предприемчивите.
Също така акцент трябва да бъде поставен и върху семейните ценности.
Изминаха 20 години от началото на демократичните промени в България. Това беше изпитателен период за всеки  гражданин. Както и в други страни и общества, нормално бе да се появят проблеми с ценностите. Изглежда, че има известна подмяна на традиционните морални норми и това притеснява не само възрастните хора. Все повече младежи осъзнават, че просперитетът на обществото, в което им предстои да се реализират, е тясно свързан с тези ценности. Ето защо НДСВ припозна като своя кауза духовността, възпитанието, семейството, доброто образование. През изминалите години ние дадохме много ясни знаци чрез конкретни управленски решения, че тази тема ни вълнува.
Непосредствена приоритетна задача пред НДСВ е добро представяне на следващите избори за местна власт. Това е предизвикателство, в което Движенето ще покаже дали се е възстановило от загубата тази година.
Моето мнение е, че са ни необходими кметове – мениджъри,  които имат усет за всекидневните проблеми на хората в дадено населено място, които добре познават или най-малкото имат желание да се научат какви са възможностите, заложени в европейските фондове и да ги използват в интерес на хората. Това никак не е трудно. Ще подчертая, че от самите нас зависи да живеем в по-красиви и уредени градове. Очаквам новото ръководство на Движението, както и екипите по места, да вземат присърце тази цел.

Драги съмишленици,

НДСВ навлиза в нов период на своето израстване като партия. Вярвам, че днес ще подкрепите достойния кандидат за председател, и че ще му дадете възможност да състави своя екип. Отговорността, която тези хора ще поемат, е голяма. Ето защо, смятам, че дори и най-добрата програма, най-добрите намерения на новото ръководство, няма да се случат, ако липсва едно важно условие – и то е единството на партията. Тя може да бъде полезна за обществото само, ако си остане подчертано центристка, именно на това място в българското политическо пространство.
Повтарял съм ви десетки пъти и пак ще цитирам националния ни девиз „Съединението прави силата”. Това не са гръмки думи, а доказана истина, която и НДСВ изпита на гърба си и понесе резултатите. Аз продължавам да мисля, че това е формулата, гарантираща успех и стабилност – както в частност за НДСВ, така и за България.
Цар Фердинанд в Манифеста за обявяване на Независимостта на Родината казва: „Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък. В това отношение нищо не бива да спъва България, нищо не трябва да пречи за преуспяването й.
Такова е желанието на народа ни, такава е неговата воля.” Не случайно цитирам тези думи – те са писани преди 101 години. Силно вярвам, че днес младото поколение се стреми към същото, и че всички вие няма да пожалите сили и енергия, за да сбъднем тази мечта. Защото тя е обща – на всеки от вас, на вашите близки и семейства. Либералните ценности могат да бъдат пътя, за да стане тя реалност.

Госпожи и господа,

През изминалите години някои “доброжелатели”  все ме изпращаха с еднопосочен билет за Мадрид и това видимо им доставяше удоволствие. Не е коректно, нито демократично, подобно отношение към човек, който е бил 50 години в изгнание. От тази трибуна искам да им припомня, че съм роден в България, и като български гражданин, логично е да остана тук – в Родината, до края на дните си. С Божия воля, така и смятам да направя.
Накрая държа да благодаря на всички сънародници, на всички вас, за подкрепата през тези години, за разбирането, за обичта. За това, че въпреки направените от мен грешки, въпреки трудностите, останахте верни на проекта НДСВ. Искам да знаете, че много високо ценя тази лоялност.
Аз съм реалист – казвам го и съм го доказал. Но виждайки тази пълна зала, виждайки вашия ентусиазъм, решимостта ви да продължим напред, ме карат да се чувствам оптимист – не само за бъдещето на НДСВ, а и за бъдещето на България. Родината ни има нужда от всеки един от вас, от вашия патриотизъм.
Като си тръгвате днес оттук, искам да сте уверени в себе си, в своите възможности, да имате самочувствието на успели хора, на личности, които искат и могат да служат на една голяма кауза. А името на тази кауза си остава неизменно същото- БЪЛГАРИЯ!








   

var s1 = new SWFObject("http://ndsv.bg/player.swf","single","300","245","7"); s1.addParam("allowfullscreen","true"); s1.addVariable("skin", "http://ndsv.bg/video/jw/stijl.swf"); s1.addVariable("file","/images/galleries/1642/b39f9ca011eb8beefe0e6452b158e14b.flv"); s1.addVariable("image","/images/galleries/1642/b39f9ca011eb8beefe0e6452b158e14b_v.jpg"); s1.write("player1");

 



Тагове:   НДСВ,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 815981
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия