Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
22.07.2009 11:11 - Анализът на ПС на НДСВ за избори 2009
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 853 Коментари: 0 Гласове:
2



НДСВ се стяга за конгрес и местни избори   image
   "Участието на НДСВ в политическия живот занапред ще бъде в нови условия", посочи заместник-председателят на НДСВ Илия Лингорски и даде заявка на партията за активност, както по отношение на Европейския парламент, така и в подготовката за силно представяне на НДСВ на предстоящите след две години местни избори.
  Вчера ръководството на НДСВ отговори на въпроси на журналистите на пресконференция след заседанието на Политическия съвета на партията, който прие  анализа за изборите 2009 и предложи на Националния съвет да свика извънреден конгрес на партията.  
  Според анализа, НДСВ систематично подценява местните избори. "Не се привлякоха нови хора по места и не се отвори широко ветрилото на нови хора в структурите на НДСВ по места. В 52 общини НДСВ има над 4%, а в 11 общини над 10%. В 12 общини НДСВ има по-добри резултати от европейския вот", посочи Мария Дивизиева – председател до вчера на Централния предзиборен щаб .
  "Недоброто ни представителство в местната власт е причина за много от слабостите и за резултатите от вота", допълни Лингорски и подчерта значимостта на по-категоричната центристка идентификация на партията с оглед подготовката и резултата от местните избори през 2011г.
  "Съгласно устава на НДСВ, свикването на Националния съвет е прерогатив на лидера на партията,  вероятната му дата е през септември, а тази на конгреса – през ноември", поясни заместник-председателят на НДСВ Марина Дикова на брифинга след заседанието. Конгресът ще гласува оставката на Политическия съвет на НДСВ, ще приеме нов състав на ръководните органи, и ще приеме нова визия и стратегия на партията.
  В отговор на жураналистическия интерес, М. Дивизиева представи подробно анализа за изборния резултат на НДСВ. "В него са отразени мнението, както на членовете на Централния предизборен щаб и на регионалните структури във всички 31 района, така и на социолозите и политолозите, с които работихме по време на двете кампании", посочи Дивизиева. "Политическата част на доклада разглежда политическите фактори, довели до изборната загуба, а организационната – работата на ЦПЩ и на структурите по места", обясни Дивизиева. "Анализът посочва НДСВ като партията със най-значителна загуба на избиратели в абсолютен брой", каза Дивизиева. "Нашите структури смятат, че трябва да имаме много по-ясни и отчетливи позиции по всички въпроси", посочи Дивизиева.
Олицетворяваният от НДСВ политически център тепърва ще се развива.
    "НДСВ участваше осем години в управлението, оценката на нашите структури за начина на участие в тройната коалиция, толерантността и позитивната кампания не позиционираха добре НДСВ. Толерантността предопредели резултатите от изборите", каза още Дивизиева. При задълбочен поглед на вътрешните проблеми се констатира явно отдалечаване на партията от структурите по места. По думите на Дивизиева НДСВ не е присъствало в някои от регионите, не са решавани конкретни проблеми на избирателите по места.
   "Предстои много работа на НДСВ да укрепи структурите си и да възстанови доверието на симпатизантите си", казаха от ръководството и поясниха, че петимата заместник - председатели на партията са си подали оставките пред Негово Величество Цар Симеон. Той самият вчера бе на път и не присъства на ПС. Веднага след изборите Царят подаде оставка от лидерския пост заради слабите резултати на партията.

 


Тагове:   НДСВ,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 823487
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия