Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
26.06.2009 12:33 - Посещение във Великотърновска област
Автор: monarchist Категория: Политика   
Прочетен: 1600 Коментари: 1 Гласове:
0



    На 25 юни Техни Величества Цар Симеон ІІ и Царица Маргарита бяха на посещение във Великотърновска област, като гостуваха на нашите сънародници в Полски Тръмбеш, Горна Оряховица и Велико Търново. При всички срещи, Негово Величество призова  хората на 5 юли да изпълнят гражданския си дълг и да гласуват.   image
Посрещане на Н.В.Царя в Полски Тръмбеш
/фотограф:Параскева Георгиева/

    "От години се надявам да дойда във вашия град и това все не се случваше. Сега съм много щастлив, че съм сред вас тук и ще ви кажа защо. Защото още в средата на 90-те години един човек от Полски Тръмбеш ме покани в две поредни писма да дойда в града ви. Ето, аз уважих неговата покана и ако този човек е тук сега, много бих искал да му благодаря." Така започна срещата си с хората от Полски Тръмбеш Негово Величество Царят. Румен Георгиев – бивш кмет на Полски Тръмбеш и автор на двете покани към Симеон Сакскобургготски, се просълзи при тези думи.
    Лидерът на НДСВ присъства на представянето на листата на НДСВ за Велико Търново, с водач Борислав Цеков, отчупи си добруджански хляб и заедно с Нейно Величество Царица Маргарита се порадваха на песните и танците на децата от фолклорна формация „Полянци”.
    Към гражданите на Полски Тръмбеш Царят се обърна така: „Ще ви помоля в деня на изборите – 5 юли, да изпълните гражданския си дълг и да гласувате, независимо за коя партия, защото така участваме и подкрепяме демокрацията и управлението на страната.”
    Съвсем не в стила си Негово Величество  закъсня с 10 мин. за уречената среща на площада в Полски Тръмбеш и побърза да се извини на стотиците граждани. "Подценихме колко оживено е по пътищата, но това е много добър знак, че бизнесът в този край се развива”, каза той.
   По-късно на среща с кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров и зам.-кмета Тотка Янева, която е и кандидат за депутат от НДСВ за Велико Търново, Царят се интересуваше от състоянието на бизнеса и дали младите хора биха се върнали от чужбина, за да заживеят по красивите чисти села от региона. Той даде за пример други страни, в които се наблюдава ново явление – младите предпочитат да живеят в по-малки селища, които не са толкова безлични като големите градове, и където търсят чисто и екологично земеделие.
image

image

   В ранния следобед Техни Величества и кандидатите за народни представители от НДСВ за Велико Търново бяха посрещнати в Арбанаси от Негово Преосвещенство Великотърновският митрополит Григорий. Там лидерът на НДСВ разговаря с общественици, предприемачи и интелектуалци от областта. Сред гостите беше и археологът Николай Овчаров, който показа току що открита в района археологическа находка – позлатена игла за коса от 13 век.

                                     * * *
Царят: Бъдещето принадлежи на младите хора
  image
   Техни Величества и кандидатите от листата на НДСВ във Велико Търново посетиха и най-старото училище в горнооряховска община – СОУ „Г. Измирлиев”, което е на повече от 150 години. Директорката на училището Светла Драганова разказа за богатата история на учебното заведение и показа интересната училищна музейна сбирка, както и уникалната училищна библиотека с 26 000 тома. Тя подчерта, че училището е основано със специален ферман като класно училище.

"Добре дошли и в Горна Оряховица"
/фотограф:Параскева Георгиева/

image

image

   Възпитаниците на училището и сега са сред най-образованите деца в общината и на матурите тази година са постигнали най-висок успех в сравнение с резултатите на учениците от останалите шест среднообразователни училища.
   Директорката Светла Драганова пази три картини на известния американски художник Франко Фразети. Картините са награда за преподавателката по изобразително изкуство от художествен конкурс. Франк Фразетa има повече от 500 картини в целия свят.
   По проекта „Аз създавам Европа”, финансиран от Европейския съюз, малките художници от СОУ „Г. Измирлиев” са пресъздали на екологични платна с камъчета, листа, пясък и други малки естествени предмети известни природни обекти от цяла Европа.
   При посещението си в училището лидерът на НДСВ подчерта, че образованието е приоритет за НДСВ и партията има добър министър на образованието, който успешно е започнал модернизацията на образователната система. През април 2005 г., когато Негово Величество подписа Договора за присъединяване на България към ЕС, той го посвети на младите хора. Той отново пожела на младите хора в Горна Оряховица да използват правото си на глас и да гласуват.
   След посещението в училището Техни Величества и листата на НДСВ бяха посрещнати на централния площад в Горна Оряховица от търновския „Дикси бенд”, облечен с жълти фланелки с номер 8.

image

image

  Както и в Полски Тръмбеш, и тук гостите бяха топло приветствани от множество граждани. След спонтанните разговори с тях, те разгледаха и художествената галерия на града.

                                              * * *

   "Надявам се подкрепата за НДСВ да бъде все по-мащабна, защото хората все повече разбират силата на убеждението, на балансираната политика, на умерения тон и на последователността", отговори Негово Величество на въпрос на медии във Велико Търново в импровизирания жълт щаб на водача на листата в града Борислав Цеков.

Посрещането във Велико Търново
/фотограф:Параскева Георгиева/

image

image

image

   По повод посещението си в Полски Тръмбеш и Горна Оряховица по-рано през  деня, Царят подчерта, че "средните и малките общини са много важни, защото те са като гръбнак на държавата. В никакъв случай не бива да се подценяват, а да се подпомага и насърчава тяхното икономическо и обществено развитие".
   Посещението на Техни Величества в търновска област завърши с посещение на юбилейния концерт по случай 70-годишнината на депутата в 39-ото Народно събрание Христо Георгиев, който беше и депутат през последните седмици в 40-ото Народно събрание до днес. В началото на концерта множеството търновци, изпълнили  залата на великотърновския театър, горещо аплодира Царя.

image

image
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mitternacht - ...
26.06.2009 12:39
Уважавам идеята за монархия, както и вижданията ти, ама нали се сещаш че няма нищо общо между Борис и сина му :) Макар и да имам определени критики към политиката и на Борис :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: monarchist
Категория: Политика
Прочетен: 824162
Постинги: 398
Коментари: 107
Гласове: 1181
Блогрол
1. За вярата
2. Българският Царски дом
3. Християн-Консервативен съюз
4. Crown.BG
5. Монархическа Европа в кадри от миналото и днес
6. Испанският Кралски дом
7. Руският Императорски дом
8. "Алманах на Гота"
9. Френският Кралски дом
10. Кралският дом на Великобритания
11. Белгийският Кралски дом
12. Кралският дом на Гърция
13. Кайзеровият дом в Германия
14. Кралският дом на Сърбия
15. Кралският дом на Румъния
16. Други Монархически домовe
17. Монархическото наследство: Кралските резиденции в Европа
18. Монархическото наследство: Версай
19. Монархическото наследство: Евксиноград /видео/
20. Монархически организации
21. The International Commission on Nobility and Royalty
22. Български владетелски гербове
23. " Хералдика "
24. Институции : БАН
25. Институции : Държавен Архив
26. Институции : Народна Библиотека "Св.Св.Кирил и Методий"
27. Национален Военноисторически музей
28. Национален Природнонаучен музей
29. Национална Художествена галерия